Kaufland a Lidl odteraz s modrým eko blokom pre zelenší svet

Bratislava, 15. 03. 2021

Od marca budú nákupy v predajniach Kaufland a Lidl ešte ekologickejšie a farebnejšie. V rámci stratégie trvalej udržateľnosti oba reťazce zavádzajú postupne do celej siete svojich predajní ekologický modrý pokladničný blok.

Modrý pokladničný blok čiže eko blok je vyrobený z inovatívneho modrého termo papiera s certifikátom FSC, ktorý je zárukou, že drevo na jeho výrobu pochádza z trvalo udržateľného lesného hospodárstva. Samotný blok sa vyrába špeciálnou technológiou bez použitia chemických farieb, preto je jeho farba modrá.

K jeho kľúčovým vlastnostiam patrí recyklovateľnosť, odolnosť a zdravotná nezávadnosť. Keďže je odolný voči vode, oleju a slnečnému žiareniu, nevybledne a v prípade potreby je možné ho archivovať na skutočne dlhý čas. Navyše ho spotrebiteľ  môže pokojne hodiť do triediacich kontajnerov spolu s odpadovým papierom.

V súvislosti so zavedením modrého eko bloku skupina Schwarz Group mení a optimalizuje obaly papierových roliek do pokladní, čím plánuje znížiť spotrebu plastov v spoločnosti  v súvislosti s jej skupinovou stratégiou  REset Plastic.

Viac info o novom eko bloku nájdete na: kaufland.sk/modryblok a na CSR webe Lidla: https://www.spolocenskazodpovednost.sk/zivotne-prostredie