U nás sa môžete cítiť bezpečne

Bratislava, 19. 11. 2020

Obchodný reťazec Kaufland spĺňa požiadavky Hygienického auditu od TÜV SÜD Slovakia v súvislosti s ochranou proti COVID-19

Dodržiavanie prísnych hygienických opatrení je pre spoločnosť Kaufland od začiatku pandémie súvisiacej s koronavírusom prioritou. Hygienický audit nezávislej akreditovanej kontrolnej spoločnosti TÜV SÜD Slovakia potvrdil, že obchodný reťazec sa dokonale postaral a neustále stará o bezpečné prostredie pre zamestnancov aj zákazníkov.

Základom v boji proti šíreniu koronavírusu je striktné dodržiavanie hygienických opatrení. Preto pri predaji potravín platia tie najprísnejšie zásady. Kaufland si túto skutočnosť veľmi dobre uvedomuje a zodpovedne pristupuje ako k ochrane svojich zamestnancov vo všetkých svojich prevádzkach, tak aj k ochrane zákazníkov. Bezodkladne po vypuknutí prvej vlny šírenia nákazy zriadil interný krízový tím, ktorý neustále sleduje a vyhodnocuje aktuálne dianie a zaviedol prísne hygienické opatrenia.

"Dodržiavanie hygienických zásad a ochrana zdravia našich zamestnancov a zákazníkov je pre nás absolútnou prioritou. Navyše vo všetkých predajniach aj v centrálnom sklade v Ilave máme nainštalované certifikované dezinfekčné zariadenia priamo vo vzduchotechnike,“ vysvetľuje Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland. „Predajne s nainštalovaným zariadením sú na vstupných dverách viditeľne označené certifikačnou nálepkou. Aj touto špeciálnou dezinfekciou chceme chrániť našich zákazníkov a zamestnancov pred ochorením COVID-19. Veríme, že spoločne danú situáciu zvládneme.“

Prostredníctvom plagátov, sociálnych médií a pracovníkov v prevádzkach upozorňuje reťazec zákazníkov na to, aby dodržiavali hodiny určené výhradne pre seniorov a rešpektovali maximálne možnú koncentráciu zákazníkov na predajnej ploche. Dodržiavanie maximálneho počtu zákazníkov v predajni zabezpečuje prispôsobením počtu nákupných vozíkov. Pracovníci prevádzky spolu s bezpečnostnou službou neustále sledujú situáciu a sú pripravení okamžite obmedziť vstup zákazníkom pri možnom prekročení stanoveného limitu.

S cieľom zabezpečiť preventívne ešte lepšiu ochranu pred nákazou Kaufland na všetky pokladnice nainštaloval ochranné plexisklá, ktoré bránia priamemu kontaktu medzi pokladníkom a zákazníkom. Aj v internom rádiu zákazníkov upozorňuje na dodržiavanie hygienických opatrení a na to, aby nevstupovali do predajne bez použitia rúška alebo iných vhodných alternatív prekrytia úst a nosa. Vyzýva ich tiež, aby uprednostnili bezhotovostné platenie.

"Určite stojí za zmienku aj naše ďalšie opatrenie -  našim pracovníkom nad 65 rokov sme umožnili zostať doma s náhradou mzdy vo výške 100 percent ich priemerného zárobku. Dovedna ide až o 700 ľudí, ktorí pre našu spoločnosť pracujú,“ dodáva L. Vargová. Okrem toho reťazec svojim zamestnancom poskytuje denne ochranné rúško, pravidelne vitamínové balíčky na posilnenie imunity a dezinfekciu na osobné použitie.

"Spoločnosť Kaufland príkladne chráni svojich zamestnancov a zákazníkov pred šírením ochorenia spojeným s vírusom Covid-19, čo potvrdzujú aj výsledky Hygienického auditu od nezávislého kontrolného orgánu TÜV SÜD Slovakia,“ konštatuje  Ing. Miroslav Turza, PR & Marketing Manager TÜV SÜD Slovakia a ďalej dodáva: „Počas tohto pandemického obdobia nie je ľahké zabezpečiť a spĺňať prísne hygienické požiadavky,  usmernenia Vlády SR a odporúčania Ústredného krízového štábu SR. Práve Kaufland v prvých novembrových týždňoch prešiel nezávislým Hygienickým auditom od TÜV SÜD Slovakia. Môžeme tak potvrdiť, že vo svojich obchodných prevádzkach vhodne zaviedli a aplikovali do praxe opatrenia, ktoré eliminujú možnosti nákazy vírusom Covid-19. V týchto časoch je dôležité dbať na to, aby sa zmiernili  možnosti nákazy v priestoroch, ktoré denne navštevujeme, a preto zavedené a kontrolované hygienické opatrenia chránia nás všetkých.“

Všetky opatrenia, ktoré reťazec zaviedol vo svojich prevádzkach smerujú k tomu, aby jeho zamestnanci mohli pracovať dostatočne chránení a zákazníci sa cítili v predajniach bezpečne.