Zbierka Pomáhame potravinami lámala rekordy. Vyzbieralo sa o 13 ton potravín viac pre ľudí v núdzi ako minulý rok

Bratislava, 29. 10. 2019

Na pomoc ľuďom, ktorí žijú v núdzi, sa tento rok vyzbieralo rekordných 72 ton trvanlivých potravín. Zákazníci pritom sami darovali takmer 60 ton potravín a Kaufland prispel ďalšími 12 tonami. Zbierka Pomáhame potravinami, ktorú pripravoval reťazec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom (SČK) po šiesty raz, sa konala 17. októbra pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Počas celého dňa mali zákazníci možnosť prispieť časťou svojho nákupu pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť to čo oni. Darovať mohli akékoľvek trvanlivé potraviny, ktoré následne odovzdali dobrovoľníkom zo SČK. Zapojilo sa ich vyše 16 000 na všetkých predajniach Kaufland po celom Slovensku, čo svedčí o tom, že ľudia chcú pomáhať a stále pomáhajú.  "Tohtoročný výsledok zbierky nás úprimne veľmi teší. Z darovaných potravín sa podarilo pripraviť vyše 3 400 balíkov, čo je o 430 balíkov viac ako v minulom roku,“ vyhlásila hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová. Niektorí zákazníci sú pravidelnými darcami, no do zbierky sa zapojilo aj mnoho tých, ktorí tak doteraz neurobili. Prispeli nielen zopár produktmi, ale v mnohých prípadoch aj plnou taškou alebo plným vozíkom potravín. "Stalo sa dokonca aj to, že jedna z našich zákazníčok bola na veľký nákup už deň vopred a potraviny do zbierky priniesla na druhý deň a odovzdala dobrovoľníkom SČK,“ uviedla Langová.

Balíky s potravinami rozdelil ľuďom v núdzi Slovenský Červený kríž. Z každého potravinového balíka si budú môcť pripraviť zhruba 5 až 6 teplých jedál. "Na Slovensku stále žije mnoho ľudí, pre ktorých sú vzácne aj najbežnejšie trvanlivé potraviny, či sú to mnohopočetné rodiny, sociálne slabší alebo napríklad seniori. Mnohým z nich sme mohli pomôcť práve vďaka solidarite a nezištnej podpore tisícov ľudí,“ povedala generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.

"Chceli by sme sa aj touto cestou poďakovať našim zákazníkom, ktorým nebol ľahostajný osud ľudí v núdzi. Je pre nás dôležité, že sme hlavne vďaka nim dokázali opäť pomôcť tisícom ľudí po celom Slovensku v zmysle našej stratégie spoločenskej zodpovednosti s mottom Rozhodujú činy,“ dodala Langová.