Kaufland chce v novom projekte dostať do škôl viac ovocia a zeleniny

Bratislava, 25. 04. 2019

Kaufland sa vo svojom novom projekte rozhodol dostať zeleninu a ovocie do škôl. "Čerstvé hlavičky" majú za cieľ zvýšiť konzumáciu čerstvého ovocia a zeleniny u detí a poskytnúť im pravidelnú dávku zdravej stravy priamo v ich škole. O tom, ktoré školy balíček získajú, teraz rozhodnú zákazníci Kauflandu. Hlasovanie štartuje 25. apríla.

Rodičia dobre vedia, aké ťažké je priviesť deti k tomu, aby jedli čerstvé ovocie a zeleninu.  Tie sú pritom potrebné pre ich zdravý vývoj a priamo ovplyvňujú schopnosť sústrediť sa, ale aj mnohé ďalšie dôležité zručnosti. Kaufland sa v rámci svojej stratégie spoločenskej zodpovednosti rozhodol prispieť k zmene a prispieť k zlepšeniu stravovacích návykov detí v školskom veku. Spoločnosť pripravila projekt "Čerstvé hlavičky“, do ktorého sa mohli zapojiť všetky základné školy na území Slovenska a zabojovať o  200 g balíček ovocia alebo zeleniny pre každého žiaka na každý týždeň počas celého školského roka 2019/2020.

O celoročný balíček ovocia a zeleniny od jednotlivých predajní Kaufland súťaží 248 základných škôl, ktoré sa do projektu zapojili. Hlasovať je možné od 25. apríla do 5. júna priamo na webstránke www.cerstvehlavicky.sk registráciou pokladničného bloku z nákupu v Kauflande. Každý takýto blok bude mať hodnotu jedného hlasu a držiteľ bloku ho bude môcť venovať ktorejkoľvek škole, ktorá sa do projektu prihlásila. "Čerstvá a vyvážená strava je dôležitá pre zdravý vývoj detí a nesmie chýbať v ich v jedálničku. Preto veríme, že keď dostaneme do škôl viac ovocia a zeleniny, pomôžeme deťom takto vytvárať zdravé návyky,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová.

Sprievodcami projektu sú milé postavičky v podobe banánu, jablka a papriky, ktoré hravým spôsobom komunikujú potrebu týchto potravín na školách.