Kaufland daroval Nízkoprahovému centru Prerod 5743 €

Ružomberok, 13.12.2018

Pri príležitosti otvorenia zmodernizovanej predajne v Ružomberku sa spoločnosť Kaufland rozhodla podporiť činnosť tunajšieho Nízkoprahového centra Prerod. Vo štvrtok 13. decembra 2018 slávnostne odovzdala hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová zástupcom centra, priamo v ich priestoroch, symbolický šek na sumu 5743 €.

Z každého nákupu v minimálnej hodnote 20 eur totiž Kaufland prispel sumou 1 euro na činnosť Nízkoprahového denného centra pre deti a rodinu Prerod, ktorého zriaďovateľom je mesto Ružomberok. Otvorenie predajne tak prinesie so sebou do Ružomberka nielen pestrý výber potravín a možnosť nákupu za výhodné ceny, ale aj viac pozornosti pre deti ohrozené závislosťami či šikanou.

"Veríme, že zmodernizovaná predajňa splní očakávania našich zákazníkov, teda skvalitní a urýchli ich nákup, takže sa k nám budú opakovane a radi vracať. Zároveň sme veľmi radi, že ako dobrý partner komunity podporíme v rámci znovuotvorenia tejto predajne preventívne programy a pomoc deťom s problémovým správaním,“  povedala Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

Zariadenie totiž poskytuje sociálnu službu deťom a rodinám pri výchovných problémoch a problémovom správaní dieťaťa. Zároveň ponúka deťom a mladým ľuďom preventívne a záujmové aktivity ako aj  rozvoj sociálnych zručností a poskytuje poradenstvo rodičom detí. Ambulantne pracuje aj s mladými ľuďmi, ktorí experimentovali s návykovými látkami a na školách realizuje so žiakmi preventívne programy na predchádzanie takýmto závislostiam či šikane. "Na rozvoj a podporu  našich činností a materiálne vybavenie potrebujeme grantové prostriedky, a preto sme radi, že sa Kaufland rozhodol podporiť našu činnosť, aby sme boli ešte viac dostupní ohrozeným deťom, ktorých počet v dnešnej dobe narastá,“ zdôraznil  PhDr. Jaroslav Rakučák, DiS.,PhD.