Kaufland daroval na projekt miniTrnava – mesto detí 4 959 €

Trnava, 10.12.2018

Pri príležitosti otvorenia v poradí už druhej predajne v Trnave sa spoločnosť Kaufland rozhodla podporiť projekt s názvom miniTrnava - mesto detí, ktorý počas troch letných týždňov umožní malým Trnavčanom zmeniť sa na občanov vlastného minimesta. V pondelok 10. decembra 2018 v priestoroch Sobášnej siene na trnavskej radnici slávnostne odovzdala hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Langová symbolický šek na sumu 4 959 € vedúcej odboru vzdelávania a športu a kultúry pani Miroslave Komorníkovej.

Z každého nákupu v minimálnej hodnote 20 eur totiž Kaufland prispel sumou 1 euro na veľký prázdninový projekt Mesta Trnava s názvom miniTrnava – mesto detí. Otvorenie predajne tak prinesie so sebou do Trnavy aj úsmevy detí, ktoré sa môžu tešiť na leto 2019, kedy sa bude konať už tretí ročník tohto jedinečného podujatia.

V priestoroch Mestského zimného štadióne vyrastie minimesto, ktoré si deti samy spravujú. MiniTrnavčania vo veku od 8 do 15 rokov tu budú mať svojho starostu, matriku, úrad práce, banku, univerzitu, kino, noviny, televíziu, dielne a množstvo ďalších inštitúcií, aké v meste nesmú chýbať.  "Deti si na vlastnej koži vyskúšajú, ako funguje naozajstné mesto. Učia sa samostatnosti a zodpovednosti, nadväzujú nové priateľstvá a najmä sa skvelo zabávajú. Na tri týždne majú postarané o plnohodnotný program,“ vysvetlila Katarína Haršányiová z Mesta Trnava, koordinátorka projektu miniTrnava – mesto detí.

"Veríme, že nová predajňa splní očakávania našich zákazníkov a budú sa k nám opakovane a radi vracať. Zároveň sme veľmi radi, že ako dobrý partner komunity podporíme v rámci otvorenia tejto novej predajne takýto projekt, ktorý nemá na Slovensku obdobu,“ povedala Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.