Vyvrcholenie hokejovej sezóny ponesie nový názov: Kaufland play-off Tipsport Ligy

Bratislava, 06.09.2017

Tipsport Liga, ktorá už pozajtra odštartuje novú hokejovú sezónu, sa bude niesť v znamení 25. výročia samostatnej najvyššej domácej ligy. Vedenie Tipsport Ligy pripravilo pre fanúšikov hokeja niekoľko zaujímavých noviniek s cieľom ešte viac ich vtiahnuť do hry a sprostredkovať im neopakovateľné športové zážitky. Prvou takouto novinkou je nepochybne aj Fantasy Liga, ktorá je dostupná pre fanúšikov priamo ako update v mobilnej aplikácii. Ďalšia atraktívna novinka má názov Višegrádsky pohár, v ktorom si od augusta zmerajú svoje sily slovenské kluby a maďarské hokejové tímy. Azda najočakávanejšou hokejovou udalosťou, ktorá už dva roky vypredáva zimné štadióny je All Star víkend, ktorý bude Tipsport Liga organizovať už po tretíkrát. K 25. výročiu domácej ligy je preto pripravené  veľké prekvapenie, ktoré sa uskutoční vo februári  v Bratislave.  Hokej si môžu fanúšikovia užiť nielen na štadiónoch, ale aj prostredníctvom tradičných nedeľných prenosov na RTVS a aj na programe 213,  kde budú vysielané predovšetkým piatkové a mimoriadne zápasy. Vyvrcholenie sezóny, čiže Play off ponesie nový názov a to Kaufland playoff Tipsport Ligy.

Nová hokejová sezóna v rámci 25 výročia samostatného fungovania  prináša hokejovým fanúšikom štyri novinky: Fantasy Ligu, Višegrádsky pohár, nový koncept All Star víkendu a hokejové zápasy aj na programe 213.

V záujme zatraktívnenia a stransparentnenia zápasov sa mení systém videorozhodcu vďaka čomu budú štatistické údaje presnejšie. "Táto sezóna bude opäť o niečo dynamickejšia, zaujímavejšia a verím, že aj divácky  viac atraktívna. V spolupráci so SZĽH prinesieme túto sezónu aj nové štatistiky ako je icetime, vhadzovanie a pozícia streľby, ktoré budú tiež dostupné v rámci mobilnej aplikácie. Po vzore NHL prichádzame aj s tzv. coaches challenge,“ hovorí Richard Lintner, riaditeľ Tipsport Ligy.

Ako prvá liga v regióne prinášame fanúšikom Fantasy Ligu cez vlastnú  mobilnú aplikáciu. Všetci hokejoví fanúšikovia si môžu vďaka nej otestovať svoje hokejové vedomosti. "Stačí, aby sa fanúšik zaregistroval a za virtuálny 1 milión eur nakúpil troch útočníkov, dvoch obrancov a jedného brankára, ktorí na základe reálnych výsledkov v zápasoch získajú body. Hráči aplikácie budú každý týždeň vyhodnocovaní. Na základe toho bude určené poradie o najväčšieho odborníka na domáci hokej. Traja najlepší získajú každý týždeň hodnotné ceny,“ dopĺňa Lintner.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na prvý ročník medzinárodného turnaja o Višegrádsky pohár v rámci ktorého proti sebe od augusta súperia  štyri slovenské a štyri maďarské tímy. "Višegrádsky pohár vnímame ako platformu na zlepšenie medzinárodnej spolupráce slovenských klubov, výmeny skúseností a športovej konfrontácie. O víťazovi rozhodne januárové finále,“  hovorí Lintner.

Po dvoch mimoriadne úspešných All Star víkendoch, pripravuje pre svojich fanúšikov Tipsport Liga aj tento rok výnimočné podujatie s novým unikátnym konceptom, ktorý sa predstaví vo februári v Bratislave.

Viac hokeja sľubuje táto sezóna aj fanúšikom pri televíznych obrazovkách. Okrem tradičných nedeľných prenosov na RTVS si budú môcť na programe 213 pozrieť predovšetkým vybraný zápas z piatkového kola a aj zápasy v mimoriadnych hracích dňoch.

Tiposport Liga má ambíciu pokračovať aj v charitatívnom projekte určenom pre talentovaných mládežníckych hokejistov  - Letnom kempe 2. Ten sa uskutoční opäť začiatkom júla 2018 v šamorínskom X-Bionic Sphere.

"Spoločnosť Tipsport pripravuje pre túto sezónu niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré sú určené priaznivcom hokeja. Budeme organizovať hokejovú tombolu pre fanúšikov  priamo na slovenských štadiónoch. Nadviažeme na tradičnú súťaž Zlatá prilba o najkrajšie góly v Tipsport lige, za ktoré ako aj po iné roky hlasujú fanúšikovia. Novinkou je projekt Tipsport pre legendy, v ktorom naša spoločnosť prezentuje verejnosti športové osobnosti našej minulosti. V ňom budú mať svoje miesto aj významné hokejové mená,“ povedal Martin Tabák, riaditeľ spoločnosti Tipsport, generálneho partnera  Tipsport Ligy.

Na záver Martin Tabák prezradil, že Tipsport pred začiatkom domácej hokejovej súťaže očakáva v boji o titul trojicu Košice, Banská Bystrica a Nitra, z ktorých má košické mužstvo aktuálne  podľa Tipsportu najväčšie líderské pozície. Naopak mužstvo z Detvy, absolútny nováčik Tipsport Ligy má na zisk titulu malé šance, čo potvrdzuje aj jeho kurz 100:1.

"Ako sme už avizovali pri podpise memoranda, sme radi, že môžeme podporiť slovenský hokej, ktorého súčasťou je aj Tipsport Liga, a preto sa tešíme na vzájomnú spoluprácu. Aj týmto spôsobom budeme bližšie k  zákazníkom nielen na našich predajniach, ale aj na zimných štadiónoch," povedal Martin Gärtner, hovorca spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s